Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia
(3)
Autor
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Klein Tovah P
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Młynarz Miłosz (tłumacz)
(1)
Oślizło Ryszard -
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Sokolovska Lena
(1)
Tylaite Migle
(1)
Vysniauskiene Jovita
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Dziecko
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kobieta
(1)
Kosmetyka
(1)
Psychologia dziecka
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dlaczego niektóre dzieci rozwijają się „prawidłowo”, nie sprawiając problemów wychowawczych, a inne wydają się ciągle walczyć - z rodzicami, wychowawcami i własnymi ograniczeniami? Dlaczego pięcioletnia córka sąsiadów już teraz rokuje na odnoszącą sukcesy i zaradną kobietę, a twoi znajomi wciąż martwią się o przyszłość swojego trudnego do poskromienia syna? Dr Tovah Klein, nazywana "zaklinaczką maluchów", napisała książkę, która podbiła serca celebrytów i zachwyciła wielu psychologów dziecięcych. W poprzedzonej wstępem Sarah Jessiki Parker publikacji, Klein prowadzi czytelnika przez meandry psychiki i świata emocjonalnego dzieci na różnym etapie rozwoju, w prosty sposób objaśniając motywy ich zachowań. W „Zrozumieć malucha” znalazł się m.in. obszerny rozdział o przyczynach buntu dwulatka i sposobach na przetrwanie go, a także genialna instrukcja prostego i bezstresowego treningu czystości, spania i jedzenia. Publikacja zawiera też dużą dawkę porad na temat wprowadzania dziecka do grupy rówieśniczej, kwestii dzielenia się zabawkami z innymi dziećmi, zostawiania pociechy pod opieką innych oraz wskazówki dotyczące wspierania dziecka podczas ważnych zmian zachodzących w jego życiu. Ta prowokacyjna książka jest nie tylko inspiracją do tego, aby być najlepszym rodzicem, ale podsuwa także proste narzędzia, które pomogą rodzicom rozwijać potencjał dziecka i sprawić, aby ich maluchy wyrosły na spełnionych dorosłych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: The art of fermentation, 2014
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej