Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(19)
Forma i typ
Książki
(19)
Poradniki i przewodniki
(13)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(15)
nieokreślona
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(19)
Autor
Wachowicz Ewa (1970- )
(2)
Bernades-Rusin Mira
(1)
Berner Rotraut Susanne (1948- )
(1)
Borkowska Paulina
(1)
Capponi-Borawska Tessa
(1)
Cramm Dagmar von (1955- )
(1)
Doniczka Aleksandra
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (lekarz)
(1)
Eco Umberto (1932-2016)
(1)
Filipowicz Wika
(1)
Francuz Sabina
(1)
Fruga Aleksandra
(1)
Gamroth Anna
(1)
Gawłowska Agnieszka
(1)
Halarewicz Aleksandra (1983- )
(1)
Jabłoński Janusz
(1)
Jackowicz Jan
(1)
Jackowska Wanda
(1)
Kostioukovitch Elena (1958- )
(1)
Kozakiewicz Grzegorz (1954- )
(1)
Kozioł Andrzej
(1)
Kozioł Andrzej (dziennikarz)
(1)
Lewandowa Fanni
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Majcher Sylwia
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Małota Aleksandra
(1)
Nowak Zbigniew Tomasz
(1)
Oknińska Paulina
(1)
Proniewska Monika
(1)
Pustelnik Anastazja
(1)
Rusin Sławomir
(1)
Skoczylas Karolina (filolog)
(1)
Skotnicka Paulina
(1)
Sztokfisz Marta
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Ziętara Rafał
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(8)
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(16)
1901-2000
(1)
1918-1939
(1)
2018
(1)
Kraj wydania
Polska
(19)
Język
polski
(19)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dorośli
(1)
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(4)
Literatura niemiecka
(1)
Temat
Kucharstwo
(6)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Kultura stołu
(2)
Przyprawy
(2)
Rośliny lekarskie
(2)
Zdrowe odżywianie
(2)
Capponi-Borawska, Tessa (1959- )
(1)
Chleb
(1)
Ciasta
(1)
Córki Bożej Miłości
(1)
Desery
(1)
Dietetyka
(1)
Diety
(1)
Dynia
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Gotowanie
(1)
Hipercholesterolemia
(1)
Kolacje
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia klasztorna
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kultura dworska
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Marynaty
(1)
Obiady
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Odżywianie
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy wigilijne
(1)
Przekąski
(1)
Przepisy
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwory
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Pustelnik, Anastazja
(1)
Rośliny jadalne dzikie
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Warzywa
(1)
Władcy
(1)
Zakonnice
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Zero Waste
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Ćwierczakiewiczowa, Lucyna (1829-1901)
(1)
Śniadania
(1)
Świadomość ekologiczna
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
1801-1900
(2)
2001-
(2)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Pogórze Dynowskie
(1)
Włochy
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(9)
Przepisy kulinarne
(5)
Poradnik
(4)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Biografia
(2)
Opracowanie
(2)
Przewodnik tematyczny
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(244)
Podróże i turystyka
(83)
Kultura i sztuka
(79)
Socjologia i społeczeństwo
(67)
Edukacja i pedagogika
(61)
Kulinaria
(19)
Biologia
(50)
Medycyna i zdrowie
(38)
Etnologia i antropologia kulturowa
(32)
Psychologia
(32)
Literaturoznawstwo
(29)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(28)
Kultura fizyczna i sport
(27)
Rozwój osobisty
(25)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(18)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(16)
Geografia i nauki o Ziemi
(15)
Religia i duchowość
(14)
Hobby i czas wolny
(13)
Inżynieria i technika
(12)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(11)
Językoznawstwo
(10)
Styl życia, moda i uroda
(9)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(8)
Transport i logistyka
(8)
Fizyka i astronomia
(7)
Architektura i budownictwo
(6)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(5)
Filozofia i etyka
(5)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Informatyka i technologie informacyjne
(5)
Media i komunikacja społeczna
(5)
Ochrona środowiska
(5)
Praca, kariera, pieniądze
(5)
Nauka i badania
(4)
Zarządzanie i marketing
(4)
Archeologia
(3)
Dom i ogród
(3)
Przyjaźń
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Historia
(1)
Kobieta
(1)
Poradnik
(1)
Thriller
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Chemia
(1)
Dzieje Łasku
(1)
Film polski od 1944 r. biografie
(1)
Geografia świata
(1)
Konie
(1)
Konserwacja zabytków
(1)
Literatura młodzieżowa
(1)
Literatura podróżnicza polska--21 w.
(1)
Matematyka
(1)
Małżeństwo
(1)
Medycyna
(1)
Pamiętniki Zawadzka Magdalena
(1)
Polityka
(1)
Powieść
(1)
Przepisy prawne
(1)
Religioznawstwo
(1)
Reportaż
(1)
Samochody
(1)
Upozorowanie śmierci
(1)
Uznanie za zmarłego
(1)
Zemsta
(1)
Zwierzęta
(1)
opowiadanie dziecięce
(1)
19 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Ulica Czereśniowa)
W tej tętniącej kolorami i pachnącej przyprawami książce kucharskiej mieszkańcy ulicy Czereśniowej prezentują ponad 50 przepisów na swoje ulubione potrawy. I zapraszają dzieci do wspólnego gotowania. Z ich pomocą mali kucharze z łatwością przyrządzą wiosenną sałatkę z ziół, rzodkiewkowe myszki, lody na patyku, zupę z dyni, muffinki z kasztanami, czipsy z warzyw – i mnóstwo innych pyszności. Dowiedzą się też, jak wyhodować własne zioła, jak poradzić sobie z dziurami w naleśnikach czy jak siać rzodkiewki, żeby nie trzeba ich było potem zjeść wszystkich na raz. A nawet – jak zrobić własną książkę kucharską! [swiatksiazki.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 6M (1 egz.)
Książka
W koszyku
Moja kuchnia pachnąca bazylią / Tessa Capponi-Borawska. - Wydanie 3 zmienione - Warszawa : ROSNER I WSPÓLNICY, 2002. - 18 s. : [16] stron tablice (w tym kolorowe), faksymila, fotografie, portrety ; 24 cm.
Zastanawiam się, dlaczego pomimo mnogości książek kulinarnych na rynku wydawniczym zgodziłam się na kolejne wydanie mojej książki opublikowanej po raz pierwszy dwadzieścia pięć lat temu? Myślę, że dlatego, że uwielbiam jeść i ogromnie lubię opowiadać rozmaite historie. W "Mojej kuchni pachnącej bazylią" namiętnie snuję opowieści i wspomnienia dotyczące mojej Toskanii, mojego życia i mojego jedzenia. Dotyczące Italii mojego dzieciństwa i lat młodzieńczych, która już nie istnieje. Dotyczące również Polski, mojej drugiej ojczyzny, gdzie żyję już od ponad trzydziestu lat i gdzie odkryłam wiele wspaniałych dań, o których wcześniej nawet nie słyszałam. Z ogromną radością pisałam tę książkę w odległym 1994 roku. Odniosła wtedy sukces, którego się nie spodziewałam, oraz dała mi ogromną satysfakcję i sympatię czytelników, która zaskakuje i raduje mnie do dziś. Autorka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska? Czy na obiadach czwartkowych u króla Stasia można się było najeść? I jak - znana z drakońskich diet - Sisi uwiodła Franciszka Józefa swoim apetytem? Poznaj wielką historię od kuchni! Królowa Jadwiga lubiła napić się piwa ze swoimi dwórkami. Jagiełło z kolei nienawidził alkoholu i… jabłek. Musiał natomiast ukrywać swoją miłość do gruszek, które ze względu na kształt uchodziły za przysmak kobiecy. Zwycięzcy spod Grunwaldu nie wypadało się nimi zajadać. Jan III Sobieski często widywany był ze swoim kajecikiem, w którym zapisywał receptury ulubionych dań. Zawdzięczamy mu nie tylko wiktorię wiedeńską, lecz także sprowadzenie do Polski ziemniaków. Obiady najchętniej jadał w gronie rodziny, a śniadania - z ukochaną żoną… w wannie. Na talerzu Elżbiety II wszystkie warzywa musiały być tej samej wielkości, a jeśli miała ochotę na jajka, to tylko te w brązowych skorupkach. Aby uniknąć nieprzystojnych skojarzeń, banana jadła nożem i widelcem. By nie urazić gospodarzy, byłaby w stanie zjeść… szczura. Wika Filipowicz ze swadą opowiada o tym, co gościło na królewskich stołach. Przedstawia kulinarne obyczaje władców. Kuchenne ewolucje i rewolucje. Od królewskiego przepychu do „cienkiego jadania”. Od korzennego zawrotu głowy do wyrafinowanego podkreślania smaku dań. Od średniowiecza po dziś dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Konfitury : sekrety, tradycja i smak / Wanda Jackowska. - Warszawa : Buchmann-Grupa Wydawnicza Foksal, 2019. - 173, [3] strony : ilustracje ; 24 cm.
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu. W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny âGotowanie na ekranieâ. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Sekrety włoskiej kuchni / Elena Kostioukovitch ; przedmowa Umberto Eco ; z włoskiego przełożył Jan Jackowicz. - Wydanie II, poprawione. - Warszawa : Albatros, 2020. - 599, [1] strona : fotografie ; 25 cm.
Biblia italofilów, opatrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni – od Alp po Sycylię – ich historię, potrawy, zwyczaje, tradycje, przyjemności życia... Smakować w tej książce można wszystko – omówione szczegółowo dania, opisane z pietyzmem miejsca i historie, ale również doskonały styl autorki, doprawiony szczyptą humoru.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wokół chleba / Andrzej Kozioł. - Kraków : Wydawnictwo Petrus, copyright 2022. - 279, [1] stron ; 19 cm.
(Historia. Ciekawostki)
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Temat
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przepisy kuchni żydowskiej. Smaki, które pokochali Marc Chagall i wileńska bohema. Książka kucharska, która zaginęła w zawierusze wojennej. Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną restaurację serwującą wybrednym gościom wegetariańskie specjały kuchni Żydów aszkenazyjskich. Łączyła nieoczywiste smaki, gotowała zdrowo, mając świadomość, że tylko bezmięsna dieta i odpowiednia dawka witamin mogą zapewnić dobre samopoczucie. Jej kulinarny kunszt był szeroko ceniony, nic więc dziwnego, że zaproponowano jej, by wypłynęła w ekskluzywny rejs jako szefowa kuchni serwującej koszerne potrawy na statku Batory. Potrawami Fani zachwycały się wileńska śmietanka towarzyska i lokalna bohema, nad ich smakiem rozpływał się też Marc Chagall. Chociaż wywodziła się ze skromnego domu, kulinarny talent przyniósł jej sławę wykraczającą daleko poza Wilno. Tuż przed wybuchem drugiej wojny światowej zdążyła wydać książkę, w której zgromadziła proste, lecz wyśmienite przepisy. W 1941 roku ślad po Fani zaginął, a książka przepadła w wojennej zawierusze. Po latach została przez przypadek odnaleziona na targach antykwarycznych. Gdyby nie niezwykły zbieg okoliczności, nigdy nie odkrylibyśmy oryginalnych przepisów na: bajeczną chałkę, doskonały czulent, złociste latkes, wybitny kugel i wiele innych wspaniałych potraw. To więcej niż książka kucharska. To opowieść o smakach, które przeniosą nas do przedwojennego Wilna, przybliżą aszkenazyjskie receptury i ideę Tikkun Olam – czynienia świata lepszym dla siebie i innych /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zawarte w poradniku receptury to nie tylko pomysły na dania wegańskie i wegetariańskie, lecz również podpowiedzi, co można wyczarować z dzikich ryb i drobiu zagrodowego. Książka powstała dzięki uczestniczkom warsztatów i czytelniczkom, które szukały inspiracji na potrawy na każdą porę roku. Zamieszczone przez Maciąg przepisy są pełne dobra i miłości, dzięki czemu przypadną do gustu całej rodzinie. Ten niezwykły poradnik kulinarny powstał w domu pisarki, który jest dla niej centrum własnego wszechświata. W ten sposób autorka dzieli się nie tylko oryginalnymi przepisami, lecz również kawałkiem swojego serca. Poza pomysłami na pyszne potrawy i desery w książce znajdziesz również porady na aranżację domowej przestrzeni, w której twoi bliscy poczują się wyjątkowo.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wielu ludziom wydaje się, że jeśli nie zaczynają dnia od jajecznicy na boczku, jeśli golonka rzadko gości na ich talerzu, a oni sami nie są superfanami słodyczy, to problem ich nie dotyczy. Nic bardziej błędnego! Zły cholesterol czai się nawet w niewinnych grzeszkach kulinarnych, które ku naszemu wielkiemu zdziwieniu znajdują odbicie w naszych wynikach badań. Cholesterol śmiało możemy nazwać wrogiem publicznym numer 1. Batalię o obniżenie jego poziomu podejmują od lat lekarze i eksperci od żywienia. A to z jednego powodu - jego nadmiar to jeden z głównych czynników powodujących choroby układu naczyniowego. Słowo "nadmiar" jest kluczowe w rozważaniach o tym, co powinniśmy jeść, gdyż sam cholesterol ma również swoje dobre oblicze. To ważny składnik błon komórkowych, niezbędny do wytwarzania witaminy D3, hormonów nadnerczy oraz płciowych. Odgrywa również istotną rolę w pracy mózgu. Jak zatem znaleźć złoty środek między tym co, smaczne a tym, co dobre dla naszego zdrowia? Jest na to sposób! Dieta złotego środka to jadłospis skomponowany od serca i dla serca. Według autorki najlepszym i najsmaczniejszym orężem w walce z miażdżycą, cukrzycą, otyłością i innymi chorobami metabolicznymi jest połączenie trzech typów diet: śródziemnomorskiej, niskowęglowodanowej oraz z niskim indeksem glikemicznym. Co ważne, jest to dieta łatwa, bo bez liczenia kalorii i na bazie dostępnych produktów. Choć właściwie to wcale nie jest dieta, tylko sposób na zdrowe, pełne przyjemności odżywianie na co dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zbigniew T. Nowak, jeden z najbardziej znanych w Polsce specjalistów ziołolecznictwa, udowadnia, że zdrowy tryb życia wzmocniony zielonym detoksem potrafi zapobiegać nowotworom, chroni przed miażdżycą i chorobą Alzheimera. Autor przytacza najnowsze wyniki badań laboratoryjnych, proponując włączenie do naszej diety roślin niszczących wolne rodniki - największego wroga naszego zdrowia i życia. Już dziś możesz wzbogacić dietę o przeciwutleniacze, naturalne substancje chroniące przed nowotworami i spowalniające procesy starzenia się organizmu. Zbigniew T. Nowak podaje genialnie proste receptury soków, naparów, nalewek, do stworzenia których nie potrzebna jest żadna wiedza tajemna. Czas na restart zdrowia. Możesz zmienić swoje życie nie uciekając się do skomplikowanych i wyszukanych specyfików. Skorzystaj z recept biomedycyny XXI wieku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Siostra Anastazja : życie pełne smaku / Sławomir Rusin. - Kraków : Wydawnictwo WAM, 2019. - 170, [6] stron : fotografie ; 21 cm.
Książka zawiera rozmowę z siostrą Anastazją. Na okładce: Historia przeplatana przepisami.
Przez żołądek do serca. Miliony razy. Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było w 1967 roku, dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Na pytanie matki przełożonej o to, co chciałaby robić w zakonie, odparła: "Gotować". Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Pierwsze wydanie "103 ciast siostry Anastazji" ukazało się w nakładzie zaledwie 2 tys. sztuk. Dziś to białe kruki. Potem pojawiły się inne tytuły, w sumie ponad 4 mln egzemplarzy. Zagraniczna prasa porównywała Siostrę do Nigelli Lawson i do Jamiego Olivera. Ale my wiemy, że Siostry nie da się z nikim porównać. Jest wyjątkowa i nasza. Tak jak jej ciasta, sałatki, surówki, dania świąteczne i codzienne. Pora bliżej poznać samą siostrę Anastazję (i jeszcze trochę przepisów). [nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ewa gotuje / Ewa Wachowicz ; [zdjęcia Rafał Ziętara]. - Wydanie 3. - Kraków : Ewa Wachowicz - Promiss, 2016. - [11] stron , 186, [6] stron : fotografie kolorowe ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dynia od kuchni : 50 przepisów na jesień. - Wydanie I. - Warszawa : Buchmann, 2022. - 143, [1] strona : ilustracje ; 22cm.
Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można ją jeść na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarównodorośli, jak i dzieci. W książce "Dynia od kuchni" znjadziecie ponad 50 inspirujących przepisów na jesień. Zakochaj się w dyni na nowo!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej