Przepisy kulinarne
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(22)
Forma i typ
Książki
(21)
Poradniki i przewodniki
(8)
Czasopisma
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(18)
nieokreślona
(3)
Placówka
Wypożyczalnia
(21)
Autor
Nowak Zbigniew Tomasz
(2)
Ballarini Giovanni (1927- )
(1)
Bardadyn Marek
(1)
Cieślak Ola (1981- )
(1)
Davidsson Ulrika (1971- )
(1)
Doniczka Aleksandra
(1)
Florio Claudia
(1)
Francuz Sabina
(1)
Fruga Aleksandra
(1)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kozak Krystyna
(1)
Kozioł Andrzej (dziennikarz)
(1)
Lauritzson Ola (1974- )
(1)
Lewandowa Fanni
(1)
Maciejko-Zielińska Katarzyna
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Małota Aleksandra
(1)
Michalak Katarzyna (1969- )
(1)
Pająk Zofia
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Puchacz Katarzyna Maria
(1)
Pustelnik Anastazja
(1)
Rozenek Małgorzata (1978- )
(1)
Rusin Sławomir
(1)
Skoczylas Karolina (filolog)
(1)
Skotnicka Paulina
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Tropiło Joanna
(1)
Wojciechowska Ewa
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Woźniak Beata
(1)
Zioła-Zemczak Katarzyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(18)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
1901-2000
(1)
1918-1939
(1)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Przynależność kulturowa
Literatura włoska
(1)
Temat
Odżywianie
(4)
Kucharstwo
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Potrawy dietetyczne
(2)
Rośliny lekarskie
(2)
Zdrowe żywienie
(2)
Choroby stawów
(1)
Ciasta
(1)
Ciśnienie krwi wzmożone
(1)
Cukrzyca
(1)
Córki Bożej Miłości
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta strukturalna
(1)
Dietetyka
(1)
Higiena psychiczna
(1)
Hipercholesterolemia
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kobieta
(1)
Kosmetyka
(1)
Kucharstwo dietetyczne
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia klasztorna
(1)
Kuchnia pięciu przemian
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kuchnia śródziemnomorska
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Odporność
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy wigilijne
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Pustelnik, Anastazja
(1)
Serce
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Trening sportowy
(1)
Ubiór
(1)
Zakonnice
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Pogórze Dynowskie
(1)
Gatunek
Wiersze
(4065)
Powieść
(1738)
Opowiadania i nowele
(1292)
Powieść obyczajowa
(1282)
Kryminał
(778)
Przepisy kulinarne
(22)
Powieść polska
(630)
Bajki i baśnie
(539)
Thriller
(529)
Powieść amerykańska
(411)
Fraszki
(321)
Opowiadanie dziecięce polskie
(210)
Przypowieść
(200)
Pieśń
(181)
Romans
(181)
Powieść angielska
(172)
Powieść historyczna
(170)
Publikacja bogato ilustrowana
(159)
Powieść psychologiczna
(157)
Powieść kryminalna
(150)
Opracowanie
(136)
Saga rodzinna
(135)
Książki dla małych dzieci
(114)
Biografia
(109)
Pamiętniki i wspomnienia
(108)
Sensacja
(108)
Książka obrazkowa
(102)
Powieść młodzieżowa polska
(97)
Powieść przygodowa
(91)
Tragedia
(88)
Broszura
(87)
Literatura dziecięca polska
(87)
Poezja dziecięca polska
(85)
Treny
(85)
Poradnik
(84)
Reportaż
(84)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(79)
Fantasy
(73)
Poemat
(73)
Wydawnictwa dla dzieci
(71)
Sonety
(69)
Wydawnictwa popularne
(69)
Biografie
(68)
Esej
(66)
Literatura polska
(64)
Relacja z podróży
(63)
Książka zabawka
(61)
Fantastyka
(56)
Literatura podróżnicza polska
(55)
Opowiadanie dziecięce amerykańskie
(55)
Rozprawa
(53)
Pamiętniki polskie
(49)
Ballada
(47)
Powieść szwedzka
(47)
powieść obyczajowa
(47)
Publikacje dla dzieci
(46)
Komedia
(45)
Poradniki
(45)
powieść dla dzieci i młodzieży
(44)
Powieść dziecięca polska
(43)
Psalmy
(43)
Antologia
(42)
Opowiadanie dziecięce angielskie
(41)
Powieść niemiecka
(39)
Powieść francuska
(37)
Powieść sensacyjna
(37)
Felieton
(33)
Literatura amerykańska
(33)
Powieść biograficzna
(33)
Książki dla najmłodszych
(31)
Książki zabawki
(31)
Wywiad dziennikarski
(31)
Książka obrazkowa (picturebook)
(30)
Powieść młodzieżowa angielska
(30)
Opowiadanie dziecięce francuskie
(29)
Podręczniki akademickie
(28)
Przewodnik turystyczny
(28)
Wiersz sylabotoniczny
(28)
Opowiadanie dziecięce
(26)
Przewodniki turystyczne
(26)
Powieść dziecięca angielska
(25)
Satyra
(25)
Wywiady
(24)
powieść historyczna
(24)
Gawęda szlachecka
(23)
Horror
(23)
Komiks
(23)
Poemat prozą
(23)
Autobiografia
(22)
Publicystyka
(22)
Publicystyka polska
(22)
Opowiadania i nowele przygodowe
(21)
Opowiadanie dziecięce niemieckie
(21)
Opowiadanie polskie
(21)
Antologie
(20)
Literatura dziecięca amerykańska
(19)
Opowiadania i nowele obyczajowe
(19)
Powieść kanadyjska
(19)
Legendy i podania
(18)
Literatura angielska
(18)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(5)
Medycyna i zdrowie
(3)
Historia
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To obszerne kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym. Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio – udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych. Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym – idealna lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi diametralnie zmienić swój styl życia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Romans palce lizać / Grzegorz Kasdepke ; il. i oprac. graf. Ola Cieślak. - Warszawa : G+J Gruner + Jahr Polska, cop. 2011. - 107, [5] s. : il. (gł. kolor.) ; 22 cm.
Na okł.: W środku 13 przepisów na potrawy w których się zakochasz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. IIOp (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: The art of fermentation, 2014
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł.: 100 smakowitych propozycji dla wszystkich pragnących schudnąć oraz skutecznie kontrolować wagę ciała i poziom cukru.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przepisy kuchni żydowskiej. Smaki, które pokochali Marc Chagall i wileńska bohema. Książka kucharska, która zaginęła w zawierusze wojennej. Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną restaurację serwującą wybrednym gościom wegetariańskie specjały kuchni Żydów aszkenazyjskich. Łączyła nieoczywiste smaki, gotowała zdrowo, mając świadomość, że tylko bezmięsna dieta i odpowiednia dawka witamin mogą zapewnić dobre samopoczucie. Jej kulinarny kunszt był szeroko ceniony, nic więc dziwnego, że zaproponowano jej, by wypłynęła w ekskluzywny rejs jako szefowa kuchni serwującej koszerne potrawy na statku Batory. Potrawami Fani zachwycały się wileńska śmietanka towarzyska i lokalna bohema, nad ich smakiem rozpływał się też Marc Chagall. Chociaż wywodziła się ze skromnego domu, kulinarny talent przyniósł jej sławę wykraczającą daleko poza Wilno. Tuż przed wybuchem drugiej wojny światowej zdążyła wydać książkę, w której zgromadziła proste, lecz wyśmienite przepisy. W 1941 roku ślad po Fani zaginął, a książka przepadła w wojennej zawierusze. Po latach została przez przypadek odnaleziona na targach antykwarycznych. Gdyby nie niezwykły zbieg okoliczności, nigdy nie odkrylibyśmy oryginalnych przepisów na: bajeczną chałkę, doskonały czulent, złociste latkes, wybitny kugel i wiele innych wspaniałych potraw. To więcej niż książka kucharska. To opowieść o smakach, które przeniosą nas do przedwojennego Wilna, przybliżą aszkenazyjskie receptury i ideę Tikkun Olam – czynienia świata lepszym dla siebie i innych /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zawarte w poradniku receptury to nie tylko pomysły na dania wegańskie i wegetariańskie, lecz również podpowiedzi, co można wyczarować z dzikich ryb i drobiu zagrodowego. Książka powstała dzięki uczestniczkom warsztatów i czytelniczkom, które szukały inspiracji na potrawy na każdą porę roku. Zamieszczone przez Maciąg przepisy są pełne dobra i miłości, dzięki czemu przypadną do gustu całej rodzinie. Ten niezwykły poradnik kulinarny powstał w domu pisarki, który jest dla niej centrum własnego wszechświata. W ten sposób autorka dzieli się nie tylko oryginalnymi przepisami, lecz również kawałkiem swojego serca. Poza pomysłami na pyszne potrawy i desery w książce znajdziesz również porady na aranżację domowej przestrzeni, w której twoi bliscy poczują się wyjątkowo.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wielu ludziom wydaje się, że jeśli nie zaczynają dnia od jajecznicy na boczku, jeśli golonka rzadko gości na ich talerzu, a oni sami nie są superfanami słodyczy, to problem ich nie dotyczy. Nic bardziej błędnego! Zły cholesterol czai się nawet w niewinnych grzeszkach kulinarnych, które ku naszemu wielkiemu zdziwieniu znajdują odbicie w naszych wynikach badań. Cholesterol śmiało możemy nazwać wrogiem publicznym numer 1. Batalię o obniżenie jego poziomu podejmują od lat lekarze i eksperci od żywienia. A to z jednego powodu - jego nadmiar to jeden z głównych czynników powodujących choroby układu naczyniowego. Słowo "nadmiar" jest kluczowe w rozważaniach o tym, co powinniśmy jeść, gdyż sam cholesterol ma również swoje dobre oblicze. To ważny składnik błon komórkowych, niezbędny do wytwarzania witaminy D3, hormonów nadnerczy oraz płciowych. Odgrywa również istotną rolę w pracy mózgu. Jak zatem znaleźć złoty środek między tym co, smaczne a tym, co dobre dla naszego zdrowia? Jest na to sposób! Dieta złotego środka to jadłospis skomponowany od serca i dla serca. Według autorki najlepszym i najsmaczniejszym orężem w walce z miażdżycą, cukrzycą, otyłością i innymi chorobami metabolicznymi jest połączenie trzech typów diet: śródziemnomorskiej, niskowęglowodanowej oraz z niskim indeksem glikemicznym. Co ważne, jest to dieta łatwa, bo bez liczenia kalorii i na bazie dostępnych produktów. Choć właściwie to wcale nie jest dieta, tylko sposób na zdrowe, pełne przyjemności odżywianie na co dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Czasopismo
W koszyku
Przepis na szczęście / Katarzyna Michalak. - Poznań : Termedia, 2013. - 295, [9] s. : il. ; 20 cm.
Są słowa, które ranią, są takie, które przynoszą radość ale wszystkim niezmiennie towarzyszy gotowanie. Przytulna kuchnia, aromatyczne zapachy i niezapowiedziani goście - to wszystko nadaje życiu subtelny smak, a cztery bohaterki potrafią gotować i robią to z miłością....Bo "Przepis na szczęście" mamy w sobie, musimy go tylko odkryć i zrealizować. Zatem usiądź wygodnie w głębokim fotelu, zaparz sobie herbatę i daj się uwieść magicznym opowieściom o szczęściu i gotowaniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jednym z najważniejszych filarów zdrowia decydującym o długości życia człowieka oraz jego jakości jest układ odpornościowy (immunologiczny) naszego organizmu. To niezawodny, wewnętrzny lekarz i strażnik, który w dzień i w nocy broni nie tylko przed bakteriami, wirusami czy grzybami chorobotwórczymi, ale i tworzącymi się zmutowanymi komórkami dającymi początek nowotworom. Dlatego warto o niego nieustannie dbać w każdym wieku. Niewłaściwa dieta, śmieciowe jedzenie, niezdrowy, wręcz wyniszczający tryb życia, ciągły stres i pośpiech, a nade wszystko zagrożenia cywilizacyjne jak smog czy elektrosmog – to tylko niektóre z zagrożeń dla układu odpornościowego. Co więc robić, aby zachować zdrowie do późnych lat, aby nie poddawać się zwykłemu przeziębieniu, grypie czy nowotworom? Trzeba koniecznie zainwestować w odporność organizmu. Wcale nie musisz wydawać pieniędzy na drogie – często reklamowane środki lecznicze, nie musisz uprawiać w domu lub ogródku ziół czy posiadać, wydawałoby się, tajemną wiedzę zielarską. Jeśli drogi Czytelniku uważnie przeczytasz tę książkę, znajdziesz w niej wskazówki, jak wybrać i gdzie znaleźć oraz jak bezpiecznie, skutecznie zastosować niezawodne leki z apteki przyrody. Niektóre z nich można mieć nawet za darmo. Książka ta podpowie, jak zastąpić pełne chemii pigułki tanimi specyfikami, które oferuje ekomedycyna XXI wieku. Znajdziesz w niej proste i wypróbowane receptury na napary, odwary, nalewki, syropy, soki i inne leki, a także przepisy na surówki i sałatki przywracające zdrowie z wykorzystaniem łatwo dostępnych roślin. A wszystko podparte najnowszymi wynikami badań naukowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W dzisiejszym świecie wszyscy jesteśmy narażeni na stres, brak ruchu oraz toksyny z zanieczyszczonego środowiska, co powoduje coraz częstsze ujawnianie się schorzeń cywilizacyjnych. Sami możemy jednak zadbać o swoje zdrowie stosując żywienie dostosowane do naszych potrzeb. Z pomocą przychodzi nam Tradycyjna Medycyna Chińska i dieta według Pięciu Przemian. Książka jest podzielona na działy, w których przedstawione są owoce i warzywa mające zastosowanie w naszej tradycyjnej kuchni. Autorka opisuje też rośliny zapomniane, dziko rosnące, także te uważane za chwasty, a mogące wzbogacić nasz jadłospis. Podstawową zasadą przygotowywania posiłku według Pięciu Przemian jest zachowanie właściwej kolejności dodawania składników do potrawy. O sile energetycznej i leczniczej decyduje ostatni składnik. W zależności od tego, jaki organ wewnętrzny Ci niedomaga, przygotujesz posiłek, który zregeneruje narząd i wyeliminuje ból. Na przykład pomidorówka, ugotowana zgodnie z zasadami Pięciu Przemian, ma działanie przeciwnowotworowe i bakteriobójcze, obniża poziom cholesterolu, a przy tym wzbogaca organizm w szereg związków mineralnych i witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania całego ciała. Autorka prezentuje sposób odżywiania dostosowany do konkretnej osoby, zamiast typowej diety, która wymaga wyrzeczeń. Będziesz mógł nie tylko delektować się smakiem przygotowanych posiłków, lecz również zyskasz świadomość, że wspomagasz własne zdrowie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Siostra Anastazja : życie pełne smaku / Sławomir Rusin. - Kraków : Wydawnictwo WAM, 2019. - 170, [6] stron : fotografie ; 21 cm.
Książka zawiera rozmowę z siostrą Anastazją. Na okładce: Historia przeplatana przepisami.
Przez żołądek do serca. Miliony razy. Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było w 1967 roku, dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Na pytanie matki przełożonej o to, co chciałaby robić w zakonie, odparła: "Gotować". Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Pierwsze wydanie "103 ciast siostry Anastazji" ukazało się w nakładzie zaledwie 2 tys. sztuk. Dziś to białe kruki. Potem pojawiły się inne tytuły, w sumie ponad 4 mln egzemplarzy. Zagraniczna prasa porównywała Siostrę do Nigelli Lawson i do Jamiego Olivera. Ale my wiemy, że Siostry nie da się z nikim porównać. Jest wyjątkowa i nasza. Tak jak jej ciasta, sałatki, surówki, dania świąteczne i codzienne. Pora bliżej poznać samą siostrę Anastazję (i jeszcze trochę przepisów). [nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zawiera: "Zestawienie wartości kalorycznej produktów" oraz "Orientacyjne spalanie kalorii podczas wysiłku dla osoby ważącej około 60 kg".
źródło okł.: http://w.bibliotece.pl
Książka
W koszyku
(Dobra Kuchnia)
Tyt. okł.: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej